torsdag 8 mars 2012

Världens godaste pastasås!

I kväll skall jag gå och träna.
Då funkar det bra med en sen lunch
och här är mitt absolut bästa (och snabbaste) recept
på en pastasås som när man blundar när man äter,
känns som om man är i Italien!



Till 2 personer behöver du en burk tomater,
en vitlöksklyfta, en näve cashewnötter (naturella),
en skvätt olivolja, färsk basilika, salt & peppar
och pasta av önskad sort förstås.



Börja med att sätta på pastavattnet.
Hacka därefter nötterna grovt.
Blanda nöthacket med tomaterna och
kör det till en slät creme med en stavmixer.



Pressa i vitlöksklyftan eller flera om du vill
ha mer drag i såsen... Slå sedan på olivoljeskvätten,
salta & peppra, värm såsen och låt den koka
under omrörning i någon minut.



Blanda ner den färdigkokta pastan och låt den
få gosa runt i såsen innan du lägger upp den på
tallriken och garnerar rikligt med basilika +
några extra varv med pepparkvarnen.



Varsågod och njut!

2 kommentarer:

martina sa...

Tack för receptet den här pastasåsen ska jag bjuda familjen på. Jag samlar på kokböcker och recept. Kram

Caroline/drömlägenheten goes radhus sa...

Mums!
Otroligt vacker tallrik!

/Caroline

Populära inlägg